Aromātisks lasis ar ziedkāpostiem

Vai esat mēģinājuši ziedkāpostu un laša sacepumu papildināt ar ēteriskajām eļļām?
Tas ir smaržīgi, garšīgi un veselīgi!

Jums būs nepieciešams:

1 galviņa ziedkāpostu
1 kg laša filejas
Zaļumu buntīte (piparmētra, pētersīlis, kinza)
Pāris citronu
Puse čili pipara
3 – 4 ēdamkarotes majonēzes
Terijaki un čili mērce
Olīveļļa

No ēteriskajām eļļām – pa 5 pilieniem terapeitiskās kvalitātes piparmētras un laima, pa 3 – 4 pilieniem melnā pipara, citronzāles, raudenes un timiāna

Gatavošana:

Sagriežam zaļumus, čili piparu un samaisam ar olīveļļu un Terijaki mērci, pārlejot ar citronu sulu
Pievienojam sāli un piparus
Pievienojam piparmētras, laima un melnā pipara ēteriskās eļļas un samaisam
Ievietojam laša fileju cepešpannā, tai pa virsu – zaļumu masu, un atstājam krāsnī 180 °C temperatūrā minūtes 25 – 30

Tikmēr 20 minūtes novāram ziedkāpostus
Mērcei samaisam majonēzi, čili saldo mērci, pievienojot sāli un piparus pēc garšas
Pievienojam raudenes, timiāna un citronzāles ēteriskās eļļas

Cepešpannā ievietojam ziedkāpostus, pa virsu mērci. Atstājam krāsnī 180 °C temperatūrā folijā sutināties minūtes 30.

Un tad jau viss gatavs. Lai labi garšo!

 


Jā! Vēlos iegādāties ēteriskās eļļas!